Klub Kulinarny promuje powiat

Autor: 
inf. Marta Zilbert

14 sierpnia w Dusznikach-Zdroju członkowie Klubu Kulinarnego Hrabstwa Kłodzkiego współorganizowali „Festyn dla Zdrowia”, na którym przygotowywali risotto, zbierając pieniądze na pomoc dla powodzian z Bogatyni.
Niemal miesiąc później, w samym sercu Kaszub, w Kościerzynie, 11 września br. odbywał się VI Wielki Integracyjny Piknik „Gwiazdy Dzieciom 2010”, w ramach którego po raz pierwszy zorganizowano Kaszubskie Potyczki Kulinarne. Na tej imprezie powiat kłodzki reprezentowany był także przez Klub Kulinarny Hrabstwa Kłodzkiego. Na patelni o powierzchni ponad 4m2 Janusz Skrobot i Waldemar Załuski przygotowali niemal 1500 porcji risotto, z których cały dochód przekazany został na cel charytatywny.
Wszystkie imprezy, w których uczestniczy KKHK cieszą się bardzo dużym powodzeniem i, dzięki aktywności członków Klubu, smaki Hrabstwa Kłodzkiego są podziwiane i rozpoznawane nie tylko na Ziemi Kłodzkiej, ale i w całej Polsce.

Wydania: