Przewodnik dla jedzących - Szef kuchni z„La Musica” dba o wizerunek restauracji

Autor: 
Henryka Szczepanowska

Po opublikowanym w 32 numerze krytycznym felietonie w „Przewodniku dla jedzących” przyszedł do naszej redakcji szef kuchni tej restauracji. Był bardzo poruszony „wpadką” swojej załogi. Tego dnia musiał odwieżć chore dziecko do lekarza a w kuchni została praktykantka. Nie popisała się ani umiejętnościami ani taktem wobec klienta. Niedosmażony i przypalony kotlet to absolutny skandal i wydarzenie niedopuszczalne w naszej kuchni - przepraszał ...Bardzo mi zależy na dobrej opinii klienta, nam wszystkim zależy. Zgadzam się zupełnie z tym, co pani napisała i bardzo przepraszam. Pan Wojtek Aniszkiewicz zwrócił mi 24 zł za niezjedzone danie. To była bardzo miła rozmowa, mimo okoliczności niezbyt sprzyjających takiemu spotkaniu. Pewnie z przyjemnością i ciekawością odwiedzę „La Musicę” w porze obiadowej.

Wydania: